Työhyvinvointi – ensi vuoden tärkein investointi

Tehkää hyvinvoinnista ensi vuoden tärkein investointi ja katsokaa, miten se vaikuttaa paitsi työntekijöihin, mutta myös yrityksenne tuloksiin.

Hyvinvointi työelämässä ei synny sattumalta, vaan vaatii oikeanlaisia panostuksia. Onko perinteisten etuuksien rinnalle aika tuoda ratkaisuja, jotka tukevat kokonaisvaltaista jaksamista ja työyhteisön vahvistumista? Nyt on täydellinen hetki tarkastella vaihtoehtoja ja miettiä, miten ensi vuonna voisi tehdä paremmin.

Mennyttä vuotta olisi hyvä summata myös. Kuinka on tänä vuonna  työhyvinvoinnissa onnistuttu: onko siihen panostettu tarpeeksi, ovatko tarjotut palvelut ja hyvinvointiedut aidosti palvelleet työntekijöitä, vai onko työntekijöillä edessä paniikinomainen viime hetken etuuksien hyödyntäminen lahjakortteihin tai palveluihin, jotka saattavat lopulta jäädä unohduksiin. Liikunta- ja kulttuurisetelit ovat useimmille työntekijöille hyödyllisiä, mutta ne edellyttävät työntekijöiltä omaa aktiivisuutta ja aikaa. Osalta ne jäävät kokonaan käyttämättä.

Työhyvinvointivalmennus voisi toimia erinomaisena hyvinvointietuna liikunta- ja kulttuuriseteleiden rinnalla, sillä se tarjoaa työntekijöille konkreettisia työkaluja kokonaisavaltaiseen hyvinvointiin sekä arjen tasapainottamiseen. Valmennukset räätälöidään vastaamaan yrityksen ja työntekijöiden tarpeita, ja niiden vaikutukset kantavat usein pidemmälle kuin yksittäiset etusaldot. Ne eivät vain tue yksilöiden hyvinvointia, vaan myös vahvistavat työyhteisön yhteenkuuluvuutta, luovat kestävää yrityskulttuuria ja tuottavat mitattavia tuloksia. Työhyvinvointivalmennuksen inspiroimana hyvinvointisetelit tulisi ehkä käytettyä tehokkaammin ja näin ne yhdessä tukisivat entistä enemmän työntekijöiden kokonaisvaltaista hyvinvointia. 

Nyt on siis aika panostaa työyhteisön kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja työhyvinvointivalmennuksiin, jotka on suunniteltu auttamaan työntekijöitä jaksamaan – ei vain tänään, vaan myös tulevaisuudessa.