Siemens Mobility: työhyvinvointia Suomessa ja Baltiassa
Wellbeing Superstars 14 elokuuta, 2023
Siemens Mobilityn ja Wellbeing Superstars by Liikkuva Suomen yhteistyö työhyvinvoinnin parissa on saanut 70 % kollegoista valmennukseen mukaan ja luonut uutta, kannustavaa yhteisöllisyyden tunnetta.
Siemens Mobilitylla halutaan panostaa työntekijöiden kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Vuoden kestäneen yhteistyön aikana on keskitytty erityisesti arjen hyvinvointiin ja työn hallintaan. Valmennusjaksojen teemoihin on kuulunut niin aivoergonomiaa ja kuormituksen hallintaa kuin lepoa ja palautumistakin.
Hyvinvointivalmennus on lisännyt yhteisöllisyyttä. Sen myötä kollegoita ja esihenkilöitä on kannustettu puhumaan työhyvinvoinnista ja tekemään henkilökohtaisia hyvinvoinnin tekoja. Kun valmennukseen lähtee koko tiimi mukaan, syntyy hyvinvoinnin tukemisesta hyvän kierre ja koko porukan asia.
Wellbeing Superstarsin valmennus nivoutuu yksilön omiin oivalluksiin ja pieniin muutoksiin työn ja arjen hallinnassa. Tärkeä osa valmennusta on toisten tsemppaminen ja kokemusten jakaminen. Siemens Mobilitylla on kiinnitetty erityistä huomiota palautumiseen ja nukkumiseen, joita kukin on voinut seurata henkilökohtaisen aktiivisuusrannekkeen avulla.
Kestutis Ciplys johtaa Siemensin Liettuan aluetoimistoa ja on myös itse kiinnostunut oman hyvinvointinsa seuraamisesta ja kehittämisestä. Kestutis on toiminut osana Siemens Mobilityn ohjausryhmää Wellbeing Superstars -valmennuksen aikana.
Siemens Mobilitylla valmennukseen lähti mukaan 70 % kutsutuista, yhteensä 47 tiimin jäsentä. Jo ensimmäisten viiden kuukauden aikana mittariin kertyi yhteensä yli 24 miljoonaa askelta ja työkaveria kannustettiin 4 692 kertaa, kertoo Wellbeing Superstarsin kokoama anonyymi data.
”Olen kiinnostunut hyvinvointini seurannasta ja seurannut omaa dataani aktiivisuusrannekkeen avulla jo useamman vuoden ajan. Kun liityin Wellbeing Superstarsin valmennusalustalle, tuntui, että etenin seuraavalle tasolle. Motivoidun erityisesti hyvinvointipisteistä, joita kertyy liikunnasta, kollegoiden kannustamisesta, nukkumisesta ja hyvinvoinnin teoista. Ne kannustavat minua kehittymään viikko viikolta”, sanoo Kestutis.
Esihenkilöillä on tärkeä rooli valmennuksessa
Kestutis johtaa esimerkillään: ”Esimerkillä johtaminen on paras tapa toimia. Toimin itse näin ja odotan samaa myös esihenkilöiltä. Työhyvinvointivalmennuksen aikana olin positiivisesti yllättynyt yhtiön johdon osallisuudesta. Johtajat todella toimivat esimerkkeinä; osallistuivat ja motivoivat muita ja kutsuivat kollegoita mukaan yhteiselle hyvinvointimatkalle.”
Siemens Mobilityn ohjausryhmä kertoo, että kun työhyvinvoinnista puhuminen normalisoidaan, siitä on OK keskustella myös ammatillisissa palavereissa. Työhyvinvoinnin eri aiheista tulee arkipäivää ja keskusteluista voi syntyä uusia positiivisia asioita.
Kestutis kertoo, että positiivinen vaikutus tiimiläisissä näkyy myös ulospäin. Itsestä huolehtiminen auttaa jaksamaan kiireisinä ja stressaavina aikoina.
Työhyvinvointi osaksi viikkopalavereita
Hyvinvointivalmennus on saanut hyvää palautetta osallistujilta. Hyvinvoinnista puhutaan viikkopalavereissa.
”Olemme kaikki pitäneet siitä, että valmennukseen on pysähdytty ja että meidät on kaikki ”pakotettu” pohtimaan omaa ja tiimin jäsenten työhyvinvointia. Kun olet stressaantunut ja kiireinen, nämä tärkeät asiat jäävät helposti paitsioon”, kertoo Kestutis tiimin kokemuksista.
”Suurin osa kollegoista on lähtenyt valmennukseen mukaan, ja he ovat olleet aktiivisia omassa elämässään. Tämä tekee minut iloiseksi. Puhumme hyvinvoinnin asioista viikoittain palavereissamme ja kehitys on ollut todella lupaavaa. Toivottavasti matka jatkuu samaan suuntaan edelleen”, Kestutis iloitsee.
- joulukuuta 2024 (3)
- marraskuuta 2024 (1)
- lokakuuta 2024 (1)
- syyskuuta 2024 (1)
- elokuuta 2024 (1)
- kesäkuuta 2024 (4)
- toukokuuta 2024 (2)
- huhtikuuta 2024 (1)
- maaliskuuta 2024 (2)
- helmikuuta 2024 (2)
- tammikuuta 2024 (1)
- joulukuuta 2023 (3)
- marraskuuta 2023 (2)
- lokakuuta 2023 (2)
- syyskuuta 2023 (1)
- elokuuta 2023 (12)
- kesäkuuta 2023 (4)